BLOG

ZAŠTITITE SE OD KOMARACA I INSEKATA

 I vi već čujete dosadno zujanje komarac i ostalih insekata? Kako bi bezbrižno uživali u ljetnim večerima bez živciranja i mlataranja rukama zbog malih napasti, pripremili smo vam nekoliko ideja i praktičnih savjeta kako ih se možete riješiti na jednostavan način, bez korištenja kemikalija.
Pobrinite se da vas ove godine komarci ne preduhitre i nasele se u vaš doma. Najjednostavnija metoda je da na vrata i prozore stavite mreže protiv komaraca i tako se obranite od svih letećih insekata. A vi još uvijek možete uživati u divnim ljetnim noćnim povjetarcima bez iritantnog zujanja oko glave ;) 

MAGNETSKA ZAVJESA

Magneti koji se nalaze na zavjesi omogućuju vam da je postavite bilo kamo (vikendica, kamp kućica, stan). Sada mogu vrata ostati i otvorena, a vi još uvijek sigurni od uboda. 

MREŽA ZA PROZORE

Dimenzije mreže su 100x120 cm. Jednostavno je stavite na vaše prozore, a gusto tkanje spriječiti će posjet neželjenih gostiju. 


Ukoliko vam mreža za prozore i magnetska zavjesa nisu dovoljne za zaštitu, posebice na terasama, pomoći će vam UV svjetiljka koja pomoću svojih zraka primami komarce i ostale insekte te ih ih elektirčnom mrežom uništava. U utičnicu možete uštekati ultrazvučni uređaj protiv insekata i glodavaca gdje elektromagnetsko pulsiranja utječe na njihov živčani sustav te im tako stvara nelagodu u blizini vašeg doma. 

UV SVJETILKA

Ultraljubičaste zrake primamiti će znatiželjne kukce koji se motaju oko vas, a ostali će se razbježati glavom bez obzira. Svjetiljka je praktična i jednostavna, bez štetnih kemikalija. Koristiti je možete u otvorenim i zatvorenim prostorijama. Uništeni kukci skupljaju se u posudi na dnu svjetiljke koju samo ispraznite.   

Uređaj uključite u utičnicu i to je to. Dovoljno je snažan da pokriva 50-80 m2 površine, ne sadrži štetne kemikalije, ne šteti okolini i ljubimcima te ne zahtijeva nikakvo održavanje.  Ljubitelj ste piknika ili se često družite s obiteljima i prijateljima na terasi, ali vas uvijek ometa i neželjno društvo koje se poslužuje vašom hranom i pićem? Osim toga, tu su i djeca kojima su ubodi još neugodniji? Na svoj vrt posdabite začine (menta, lovor, ružmarin) koji će svojim mirisom tjerati insekte. Ukoliko vam to nije opcija, a ne želite koristiti kemikalije i sprejeve, imamo još dva praktična rješenja za vas. 

Svijeća od parafinskog ulja s prirodnim ekstraktom citrusne trave učinkovito će odbiti komarce i kukce koji ometaju vaš piknik ili izležavanje na vrtu ili terasi.

NALJEPNICE PROTIV KOMARACA

Naljepnice će na prirodan i zabavan način zaštititi vašu djecu. Naljepnice sadrže prirodno eterično ulje citronele i eukaliptusa. Djeluju 6 do 8 sati. 


Verjujemo kako će vam ovi prijedlozi biti od velike pomoći i da smo pronašli pravo rješenje za vas. Spavajte mirno i uživajte bezbrižno u prekrasnim ljetnim danima i večerima na vrtu, terasi, balkonu…