Preskoči na sadržaj

Lifestyle

Aromaterapijom do boljeg zdravlja

od Barbara Karničar 19 Nov 2018

S suhim mjesecima dolazi i suhi zrak posebno u grijanim prostorima. Može biti problema s suhim kašljem, suhim očima i kožom. Rješenje i veliko olakšanje su ovlaživači zraka koji sprječavaju i liječe probleme uzrokovane suhim zrakom. Mogu olakšati neke od simptoma uzrokovanih gripom ili prehladom. 


Ovlaživač djeluje kao prirodni hidratant koji se može koristiti u sljedećim slučajevima:

suhe kože, sinusnih problema, suhog grla, iritacije nosa , suhog kašlja ter napuknutih usana.


Ovlaživači zraka s dodanim eteričnim uljem najnoviji su trend na području poboljšanja zdravlja iz nekoliko razloga. Prema znanstvenim istraživanjima, dodana eterična ulja u ovlaživaču zraka mogu utjecati na mozak i živčani sustav, čime utječu na zdravlje, raspoloženje i osjećaj osobe. Jedan od najlakših i najprikladnijih načina za postizanje ovih prednosti je kroz aromaterapiju. Ovlaživači trebaju samo vodu i nekoliko kapi vašeg omiljenog eteričnog ulja za pretvaranje vašeg doma ili ureda u oazu mira i opuštanja.

Ljekovita svojstva eteričnih ulja omogućuju mirni san, olakšavaju bol, povećavaju energiju, oslobađaju nas negativnih emocija, olakšavaju stres i čak nam pomažu uravnotežiti hormone. Eterična ulja mogu uvelike pridonijeti našem tijelu na mentalnoj, emocionalnoj i fizičkoj razini.

  1. Eterična ulja potiču bolji san

Neka eterična ulja, poput lavande i kamilice, daju smirujući učinak na um i tijelo, s utjecajem na limbičku regiju mozga. Poznato je da ako udišemo takva ulja 20-30 minuta prije odlaska u krevet, to može uvelike poboljšati prirodne cikluse spavanja, koji sprječavaju nesanicu, nepotrebno razmišljanje i stres.

  1. Eterična ulja povećavaju otpor prema prehladi i gripi

Korištenje eteričnih ulja iz eukaliptusa, cimeta ili paprene metvice potiče proizvodnju bijelih krvnih stanica, čime se jača imunološki sustav. Raspršena u zraku, ulja uništavaju bakterije i viruse dok ujedno osvježavaju prostor. Ovlaživači su izvrsni za uporabu u hladnim danima jer dovode nužno potrebnu vlagu u zrak, što pomaže u rješavanju problema s suhim sinusima i kašljem.


Postoje mnoge vrste ulja, a svaka od njih ima zdrave i poželjne učinke na naše tijelo. U našoj ponudi možete birati između raznih voćnih mirisa koji će ispuniti sobu prekrasnom aromom.

Prethodna objava
Sljedeća objava
{ } { "31716483235920": { "id": "31716483235920", "addonVariantPrice": "€1,99", "addonVariantComparedPrice": "€0,00", "requires_selling_plan": false, "first_selling_plan_allocation_id": "", "allowATC": true, "title": "Default Title", "product": { "id": 4442686652496, "title": "PRODULJENA GARANCIJA - Dodajte 1 godinu garancije", "variantsCount": 1 } } }