Preskoči na sadržaj

Lifestyle

Kako se zimi pobrinuti za svoje zdravlje

od Jana 08 Oct 2019

Dolaskom listopada ušli smo u suhu sezonu grijanja. Hladnoća neprestano kuca na vrata i uskoro će punom parom početi sezona grijanja. Umjetno grijanje isušuje zrak, što štetno utječe na naše zdravlje.

Suhi zrak uzrokuje dehidraciju i opterećuje naš respiratorni sustav. Tako zimi imamo isušenu kožu, nadražene sinuse i ispucale usne. Često osjećamo svrbež i iritaciju očiju. Osjećamo se loše što je posebno naporno za osobe s alergijama.


U zimskim mjesecima briga za odgovarajuću kvalitetu zraka postaje presudna. Zrak mora biti pročišćen od zaraznih klica i bakterija te pravilno navlažen. Prekrasni ovlaživači elegantnog dizajna koji se lijepo uklapaju u svaki ambijent dnevnog boravka i zauzimaju minimalani prostor odlično su i danas gotovo nezaobilazno rješenje. Ovi sitni uređaji značajno poboljšavaju kvalitetu životnog prostora, smanjuju zagađenje prostora i sprječavaju razvoj bakterija.


Korištenje ovlaživača je vrlo jednostavno. Ulijte svježu vodu u njih, spojite ih na napajanje i uključite ih. Mnogi suvremeni ovlaživači zraka su ujedno i aroma difuzeri. To omogućava isparavanje željene arome, šireći tako ugodne mirise u prostoriji. Samo nekoliko kapi esencijalnog ulja pretvorit će vaš dom u prekrasan cvjetni vrt ili svježu borovu šumu, pružiti vam opuštanje i smirenje.


Ovlaživači su pravi čuvari našeg zdravlja. Štite nas od kašlja i neugodne prehlade, brinu za prohodne sinuse te hidratiziraju kožu i sluznicu. Pravilno navlažen prostor održavat će našu kožu mekom i podatnom kao i prije zime, a oči će nam ponovno biti svježe i odmorne.

Ovlaživači su apsolutno neophodni u domovima gdje žive osobe s alergijama jer značajno doprinose poboljšanju zdravlja. Zbog toga ih često susrećemo na javnim mjestima kao što su: kozmetički saloni, SPA, joga radionice, konferencijske dvorane, uredi, recepcije, hoteli, bolnice.


Prethodna objava
Sljedeća objava