Preskoči na sadržaj

Lifestyle

Kako vašem mališanu pravilno očistiti nos?

od Jana Rug 06 Jun 2019

Kako vašem mališanu pravilno očistiti nos?

Jeste li znali da su djeca i bebe čak 3x više osjetljivi na prehlade nego odrasli?

Osim svih problema koji donosi prehlada, jedan od najneugodnijih je začepljen nos. Pripremili smo vam 4 koraka kako možete što djelotvornije očistiti nos vaše djece.


1. Fiziološka otopina

Ako vaše dijete ima gust sekret, možete u nos ušpricati ili ispustiti nekoliko kapi fiziološke otopine. Najbolje je bebu polegnuti na leđa, lagano nasloniti glavu unatrag i dozirati je u obje nosnice. Ovaj postupak uvijek izvodite čistim rukama.

* fiziološku otopinu možete pripremiti i kod kuće: U jednu litru vode dodajte 1 žličicu soli i sve zavrijte. Kada se otopina ohladi, možete je početi koristiti.


2. Korištenje Oyzee elektronskog aspiratora za nos 4

Kada nos čistite s fiziološkom otopinom, preporučujemo i korištenje Oyzee elektronski aspirator za nos. On učinkovito čisti začepljeni nos na potpuno bezbolan način. Zahvaljujući najmodernijoj tehnologiji, možete na nježan i brz način očistiti nosić svog mališana kako biste osigurali miran san (i bebi i vama :P).

Njihov tihi rad omogućuje čišćenje nosa čak i tijekom dječjeg sna. Različiti silikonski dodaci prikladni su za različite uzraste tako da se Oyzee elektronski nosni aspirator može koristiti za novorođenčad, kao i za djecu iznad 2 godine starosti. U prednosti ubrajamo i to da ima fleksibilnu snagu usisavanja. Ovisno o stupnju začepljenosti nosa, možete prilagoditi snagu usisavanja pritiskom na gumb i provjeriti je li nos vašeg djeteta dobro očišćen.  


3. Osigurajte vlažnost zraka u svom domu

Zrak u vašem domu trebao bi biti dovoljno vlažan i čist - to se može postići otvaranjem prozora, korištenjem ovlaživača zraka ili vlaženjem zraka postavljanjem vlažnih ručnika ili vode na radijator. Također, osigurajte pravilno prezračivanje! Što je češće moguće, više puta na dan prezračite svoj dom na nekoliko minuta ovlaživač zraka.


4. Luk pored krevetića

Kako bi se noću olakšali tegobe zbog začepljenog nosa, slijedite savjet naših baka. Izrežite jedan luk i stavite ga pored dječjeg krevetića. Luk će pomoći u otvaranju dišnih puteva.


Prethodna objava
Sljedeća objava